סורק ברקוד

סורק ברקוד – כל אפשרויות הבחירה

סורקי ברקודים משמשים לצרכים שונים ומגוונים ומטרתם לעזור לפעולה מהירה של העובדים, המוכרנים ואנשי השטח בכל הקשור לעדכון מערכות המידע הניהוליות של בית העסק (מלאי, קטלוג, מחירים ועוד). כל סורק ברקוד למעשה קורא את הקודים המודפסים או המודבקים על גבי הסחורות, חומרי גלם והמוצרים השונים, כאשר הבחירה בין סורק אחד לאחר צריכה להתבסס על הכרת כל הסוגים הקיימים והמאפיינים השונים. להלן סקירה מקוצרת שתעזור לכם בתהליך הבחירה.

סורק ברקוד – אילו סוגים קיימים?

בבואכם לבחור סורק ברקוד לעסק שלכם, תגלו כי ישנה אפשרות בחירה מגוונת שיכולה להיות בין אחד או יותר מהבאים:

  • סורק בחד ממד – מסוגל לעבד עד 20 ספרות ואותיות בלבד, שרשומות ברצף אחיד (Linear).
  • סורק דו-ממדי – מסוגל לעבד עשרות ואף מאות ספרות, אותיות וסמלים שונים, שאינם חייבים להימצא ברצף אחיד.
  • סורק חד או דו כיווני – מסוגל לקרוא רק מכיוון אחד את הקוד או מכל כיוון שהוא.
  • סורקי לייזר – מסוגלים לעבוד עם ברקודים רגילים חד ממדיים.
  • Imagers – סורקים מתקדמים שיודעים לעבוד עם פתרונות סימון מורכבים יותר, דוגמת ברקודים דו-ממדיים.
  • קורא חוטי – מדובר במכשיר עצמאי, שאותו ניתן לחבר לעמדת המחשב או המסופון של העסק.
  • קורא אלחוטי – פועל על ידי סוללה, מתקשר עם מערכת המידע באמצעות Bluetooth או אינטרנט אלחוטי ולמעשה מהווה חלק בלתי נפרד מכל מסופון נייד.

המאפיינים הטכניים שמבדילים בין הסורקים השונים

מלבד להבדלים מבחינת אופן קריאת הברקודים, ישנם עוד מספר מאפיינים טכניים שמבדילים בין סורק ברקוד אחד לאחר:

  • טווח הקריאה – ערך זה מייצג את המרחק המקסימלי שבו הסורק מסוגל לזהות את הברקודים ולקרוא אותם ללא טעויות. ערך זה חשוב מאוד להתאמה לסביבת העבודה, כאשר ישנם מוצרים שמסוגלים לעשות זאת גם במרחק של עד 75 ס"מ.
  • קצב הסריקות לשנייה – על מנת לבצע קריאה מדויקת, הסורק מבצע את פעולתו עשרות ועד מאות פעמים בשנייה. ככל שערך זה יהיה גבוה יותר, כך הסיכוי לטעויות קריאה פוחת. בהתאם לסוג התעשייה ורגישותה לטעויות, כך יש לבחור בסורק שמבצע יותר קריאות פר שנייה.
  • Hands Free – אפשרות שמוכרת גם בכינוי "סטנד חכם", מאחר וסורק זה אינו מחייב לחיצה על ההדק לשם קריאת הברקוד. המכשיר נמצא תמיד במצב "המתנה", אך כשהוא מזהה ברקוד הוא מופעל ומבצע מייד את הסריקה.
  • התאמה או אי התאמה לתכנות – ישנם סורקים שמבצעים אך ורק את פעולת הסריקה ומעבירים את הקודים למערכת המידע. אחרים ניתנים לתכנות כך שניתן להוסיף קודים שונים לפני הסריקה בהתאם לצורך (למשל, בעת קבלת משלוח, יציאה מהמחסן, הזנת מק"ט וכו'). סורקי ברקוד המותאמים לתכנות כוללים על פי רוב מקלדת מובנית על גבם.
  • הגנה – במידה והסורק צפוי לעבוד בתנאים קשים (למשל, במחסנים על ידי מלגזנים, מחוץ למשרד בשמש הקופחת, במקומות המועדים לסכנה של חדירת רטיבות ועוד) חשוב מאוד לרכוש מוצר מותאם לכך. במידת הצורך ניתן תמיד להזמין עיטוף לפאנלי השליטה של הסורק באמצעות מדבקות לקסן שמגינות עליו.
  • חיבורים – רוב סורקי הברקוד מגיעים היום עם חיבור USB שמאפשר התחברות פשוטה לכל מחשב נייד או נייח ואפילו מסופונים. חשוב לרכוש סורק ברקוד שכולל גם את אפשרות החיבור המומלצת מסוג RS232. זהו פרוטוקול תקשורת נפוץ שמאפשר שימושים רבים (למשל, העברת כרטיסי נוכחות) ובמידת הצורך ניתן יהיה להסב את המכשיר לשירותים נוספים. כמובן, שאם מדובר בסורק שהוא חלק ממסופון, הרי שהחיבור האידיאלי יהיה מסוג  USB.

בנוסף, ניתן למצוא סורקי ברקוד שכוללים בתוכם כרטיס זיכרון (פלאש) מובנה וזאת למקרים שבהם המוצר משומש באזורים ללא קליטה. כך למשל, הסורק יוכל להתריע על כך שמדובר בסריקה כפולה של ברקוד, בין אם בשוגג ובין אם באופן מכוון, כפי שמקובל לעשות עם מדבקות ויניל בסימונים זמניים בתהליכי ייצור.

מה חברת עידנים טכנולוגיות בע"מ מציעה לכם בעולם סורקי הברקוד?

סורק ברקוד איכותי נועד לסרוק מיליוני ברקודים במהלך חייו, כך שחשוב לבחור במותג מוביל על מנת ליהנות ממוצר בעל אריכות ימים גבוהה, דיוק מירבי ומניעת טעויות הקלדה למיניהן. עם חברת עידנים טכנולוגיות בע"מ אתם יכולים להיות בטוחים בבחירתכם. אצלנו תמצאו את סורקי הברקוד האיכותיים ביותר, בנוסף לפתרונות סימון מגוונים ושירותים נלווים נוספים שייעלו את תהליך העבודה שלכם – הדפסת מדבקות מסוגים שונים, מדבקות בגלילים וברקודים בכל צורה וגודל ועוד. אתם מוזמנים ליצור עימנו קשר ונשמח לעמוד לשירותכם.

סורק ברקוד
להתחלת שיחה
איך אפשר לעזור?
היי, איך אפשר לעזור היום?